Vehiculul care promitea să schimbe transportul în orașe iese din producție. O istorie marcată de speranțe, ironii și accidente

  • 24 Iunie 2020 14:12
Vehiculul care promitea să schimbe transportul în orașe iese din producție. O istorie marcată de speranțe, ironii și accidente

Lansat în 2001, un vehicul cu două roți bazat pe echilibru promitea că va revoluționa transportul personal. Acum, Segway va înceta producția controversatului vehicul care a devenit popular în rândul ghizilor turistici din orașe și al polițiștilor, dar care nu a prins la publicul larg, relatează BBC.

Segway, inventat de inginerul american Dean Kamen, a debutat cu multă publicitate, dar profiturile s-au lăsat așteptate. Numeroasele accidentele nu au contribut la popularitatea Segway, iar compania a fost cumpărată de rivalul chinez Ninebot în 2015.

Președintele Segway, Judy Cai, a anunțat astăzi că producția Segway Personal Transporter se va încheia pe 15 iulie.

În primul său deceniu, Segway PT a devenit o emblemă a forțelor de poliție, privit ca un vehicul personal eficient și eficient”, a spus Cai.

Dar în cei aproap 20 de ani de prezență pe piață, vehiculul a fost însă și subiect de glumă, dar și cauza unor accidente celebre și a morții proprietarului companiei.

În 2015, în timp ce sărbătorea cel de-al patrulea titlu mondial consecutiv la 200 de metri, Usain Bolt a fost doborat de un cameraman pe un Segway.

În ianuarie anul acesta, prototipul de scaunul cu rotile al Segway a căzut în timpul unei demonstrații la târgul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Segway a fost, de asemenea, în centrul unui incident tragic, când proprietarul milionar al companiei care îl producea, Jimi Heselden, a murit după ce a căzut de pe o faleză din Marea Britanie, în timp ce mergea pe un Segway.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău