Vedetele Basarabiei pe scena Cerbului de Aur 2018

  • 24 August 2018 16:43
Vedetele Basarabiei pe scena Cerbului de Aur 2018

La 50 de ani de la prima ediție a Cerbului de Aur, publicul din Piața Sfatului și telespectatorii TVR Moldova vor putea urmări și vedete din Basarabia pe scena Festivalului de la Brașov.

A XVIII-a ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur aduce la Brașov și nume mari ale industriei muzicale din Republica Moldova.

The Motans și Carla’s Dreams fac parte dintre numele importante de pe afișul Festivalului.

The Motans vor susține anul acesta primul recital pe scena Festivalului Cerbul de Aur, pe 1 septembrie. Denumirea trupei își are originile în visele solistului: timp de 7 ani, înainte de a-și începe cariera muzicală, Denis visa doar motani și pisici. Atunci când a început să cânte, visele au dispărut, iar asta l-a determinat să-și numească astfel trupa. Anul acesta trupa The Motans a lansat primul său album, ”My Gorgeous Drama Queens”.

Tot pe 1 septembrie, Carla’s Dreams vor urca pentru prima oară pe scena Festivalului Cerbul de Aur. Trupa Carla’s Dreams a luat ființă pe 20 ianuarie 2012. Numele vine de la Karla, un personaj masculin din romanele autorului John le Carré. În cei 6 ani de activitate, Carla’s Dreams a primit nu mai puțin de 11 premii ale industriei muzicale, Media Music Awards.

Devenită deja o tradiție, seara care încheie Festivalul Internațional ”Cerbul de Aur” va fi dedicată folclorului românesc

În acest an, la ediție aniversară, spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul în modernitate. Publicul TVR MOLDOVA și spectatorii din Piața Sfatului Brașov vor fi martorii unui spectacol în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitații speciali, între care și Alex Calancea Band, alături de Orchestra “Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Și unul dintre membrii juriului vine din Republica Moldova

Arsenie Todiraș – Arsenium, cum îl știu fanii este un artist, compozitor și producător muzical cu o carieră impresionantă. Fost membru al trupei O-Zone, Arsenium a urmat o carieră solo începând din 2005, lansând, în mai multe țări din Europa și Asia, piesele „Love Me …Love me„ sau „Rumadai„. În 2006 a reprezintat Republica Moldova la Eurovision, cu piesa „Loca”, iar în 2014 a câștigat cel mai mare concurs din America Latina “Vina del Mar”, la categoria „Cel mai bun interpret internațional”.

Sunt onorat să revin la Cerbul de Aur, de data aceasta nu ca invitat special în recital, ci în calitate de membru al juriului, o responsabilitate enormă, mai ales la ediția aniversară a Festivalului. Mă cuprind emoții frumoase când îmi amintesc momentul în care am urcat pentru prima dată pe scena Cerbului de Aur, cu trupa O-Zone, la început carierei muzicale, și de ultimul concert, din septembrie 2005, tot pe scena Cerbului. Le urez tuturor concurenților succes și ne vedem curând!”, a declarat Arsenie Todiraș.

Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur îi aduce alături pe Ilinca Avram, prezentatoarea matinalului de la TVR MOLDOVA și Aurelian Temișan. Ilinca și Aurelian sunt cei doi prezentatori ai spectacolului ce deschide ediția aniversară Cerbul de Aur 2018.

Om de televiziune, dar pasionată și de muzică, Ilinca debutează pe scena din Piața Sfatului la brațul lui Aurelian Temișan, aflat la a doua experiență ca prezentator al prestigiosului Festival.


„Este o onoare pentru mine să dau start evenimentului anului din Piața Sfatului, alături de Aurelian Temișan. Este un eveniment istoric ce marchează 50 de ani de la prima editie, dar și Centenarul Marii Uniri”, spune Ilinca. „Este și o mare responsabilitate, având în vedere că doar două basarabence au mai prezentat Cerbul de Aur, acestea fiind marea actriță Stela Popescu și inegalabila Anastasia Lazariuc. Va fi o seara memorabilă pentru mine! Vă așteptăm cu drag în data de 29 august la Brașov, la un spectacol de gală! Ne vedem acolo!”, încheie Ilinca.


Ilinca Avram este unul dintre „MATINALII” de la TVR MOLDOVA, dar prima întâlnire cu televiziunea a avut-o încă de la 6 ani. Absolventă a Colegiului de Muzică Ștefan Neaga, secția dirijor coral, Ilinca a cochetat câțiva ani cu Turismul urmând cursurile Academiei de Studii Economice din Chișinău, pentru ca, apoi să aleagă lumea fascinantă a camerei de luat vederi. A lucrat atât în spatele camerelor - pe platourile de filmare ale unor producții Hallmark (“A winter Prince”), Discovery (“Harley and the Davidsons”), 24TL Production (“Contract to kill”, “End of a Gun”, “Killing Salazar”, “Vlad – The Impaler”), cât și în fața lor ca jurnalist, reporter și prezentator TV la televiziuni din Republica Moldova.
Nici lumea modei nu e străină de numele Ilincăi, în 2013 prezentatoarea TVR MOLDOVA lansându-și propria colecție de haine. Energică și plină de pasiune, Ilinca a prezentat festivaluri și evenimete, a organizat DORfest - Festivalul Nordului, ediția a II-a, dar a lucrat și ca PR. Printre pasiunele sale se numără lectura, călătoriile, tricotatul și yoga.

Ediția aniversară a Festivalului va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzică organizat în România  și, în mod tradițional, la Brașov și va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR MOLDOVA și TVR 1.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău