Veaceslav Platon susține că are dovezi care ar demonstra că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor sunt principalii beneficiari ai „furtului miliardului”

  • 18 Iulie 2019 08:47
Veaceslav Platon susține că are dovezi care ar demonstra că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor sunt principalii beneficiari ai „furtului miliardului”

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherii financiare, susține că principalii beneficiari ai fraudei bancare au fost Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Potrivit agenției Infotag, despre aceasta el a declarat jurnaliștilor, după ce oamenii de pază din departamentul "Pantera" al Ministerului Justiției i-au permis să comunice cu presa. 

Platon a spus că are dovezi ale vinovăției lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

"Există dovezi că una dintre băncile comerciale din Republica Moldova a participat la acest furt, creând o datorie artificială de 2 mlrd. lei. Acești bani pot fi recuperați de la ei. Alte 2 miliarde de lei sub formă de dobândă pentru faptul că s-au folosit de acești bani timp de cinci ani. Acest lucru a fost atent ascuns de Banca Națională, Centrul Național Anticorupție și procuratură. Acesta a fost cel mai mare secret al lui Plahotniuc. Noi am cerut instanței să facă un extras al acestor documente. Procurorul general a participat direct la furtul miliardului", a menționat el.

Fostul om de afaceri a confirmat că funcția de procuror general i-a fost vândută lui Plahotniuc pentru suma de 2 milioane de euro.

"Doar eu și deputatul Veaceslav Untilă ne-am opus acestui lucru în Parlament. Am mers la Filat și am încercat să-l convingem că acest lucru nu trebuie făcut. Am mers și la Ghimpu, și la Lupu", a menționat el.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, el a spus că știe foarte bine că Vlad Plahotniuc a plătit acești bani, dar a recunoscut că nu a fost prezent la transmiterea banilor și nu poate spune cine i-a primit.

Menționăm că persoanele vizate nu au comentat, deocamdată, aceste declarații. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău