Veaceslav Platon, învinuit de corupere activă

  • 30 Iunie 2017 14:36
Veaceslav Platon, învinuit de corupere activă

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată încă o cauză penală de învinuire a omului de afaceri Veaceslav Platon.

Conform actului de inculpare, pe 22 decembrie 2016, aflându-se în biroul de așteptare din incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a avut discuții cu doi gardieni din cadrul Detașamentului cu Destinație Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituțiilor Penitenciare care asigurau paza și escortarea acestuia în instanță.

Veaceslav Platon le-ar fi promis gardienilor apartamente în capitală, automobile sau câte 5 000 euro pentru a-i permite acțiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocații, inclusiv accesul la un telefon mobil.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, pentru corupere activă în proporții mari norma penală prevede închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale.

Amintim că, acum două luni, omul de afaceri a fost condamnat pentru escrocherie și spălare de bani la 18 ani de închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău