Veaceslav Platon, gata să coopereze cu Comisia de anchetă privind investigarea fraudei bancare

  • 01 Iulie 2019 20:13
Veaceslav Platon, gata să coopereze cu Comisia de anchetă privind investigarea fraudei bancare

Veaceslav Platon este dispus să coopereze cu comisia parlamentară specială pentru investigarea furatului miliardului din sistemul bancar, a comunicat luni, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, avocatul său, Eduard Rudenco.

El și-a exprimat încrederea că experiența în sfera financiar-contabilă a lui Platon, precum și cunoștințele sale despre sistemul bancar intern pot să avanseze serios activitatea comisiei.

"El este gata să răspundă la întrebările anchetatorilor. Participarea sa la audierile în comisie va ajuta la clarificarea multor lucruri. Nu cred că în Republica Moldova să existe vreo altă persoană care are mai multă experiență în domeniul dreptului bancar și este mai competentă în această chestiune decât Platon. Membrii comisiei vor afla multe lucruri noi", a promis avocatul.

Potrivit lui, pentru a face ca procesul de anchetă să fie ireversibil, un grup de avocați moldoveni și ucraineni au decis să creeze în viitorul apropiat o platformă online unde vor fi colectate materialele cu privire la dosarele scandaloase comise de autoritățile din Moldova și Ucraina.

"Cunoaștem despre aceste lucruri nu din auzite. În afară de cazurile lui Platon, mai poate și, de exemplu, cazul grupului "Petrenco". Toate acestea sunt inspirate. Sperăm că acest material analitic să prezinte interes și pentru partenerii de dezvoltare ai Moldovei pentru a se familiariza cu starea reală a lucrurilor în justiția din țările noastre. Cred că înșiși avocații vor putea lucra cu folos cu această bază. Căci, de exemplu, în Republica Moldova justiția și procurorii nu sunt imparțiali față de cei care au ajuns în mâinile lor", a remarcat Rudenco, dând drept exemplu soarta diferită a clientului său și a deputatului Parlamentului, omul de afaceri Ilan Șor, care a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare.

"În baza mărturiilor lui Șor se construiește o parte semnificativă a acuzațiilor împotriva lui Platon. În același timp, în privința lui Șor nu au fost aplicate niciun fel de sancțiuni. Iar de la Platon a fost sechestrat totul. Chiar și cele două apartamente din Chișinău care aparțineau celor doi fii adulți ai săi din prima sa căsătorie. Au fost luate activele și altele. Iată cum acționau selectiv organele de drept în perioada când țara era guvernată de regimul lui Plahotniuc", a spus Rudenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău