Veaceslav Platon ar încerca preluarea Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău

  • 21 Noiembrie 2020 17:15
Veaceslav Platon ar încerca preluarea Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău

Compania Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, îl acuză pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, de presiuni și atacuri, cu scopul de a o prelua. Într-un mesaj pe pagina de Facebook, compania se declară consternată de recentele acuzații ale acestuia, făcute în cadrul unui interviu, legate de relațiile Avia Invest cu compania de asigurări Moldasig, precum și cu politicienii din Republica Moldova.

”Constatăm cu îngrijorare că după ce autoritățile statului au eșuat în tentativele de preluare forțată și ilegală a companiei Avia Invest, atacurile sunt continuate de Veaceslav Platon, cunoscut nu doar în Republica Moldova pentru metodele sale care nu au nimic în comun cu regulile mediului de afaceri.

Catalogăm aceste declarații și atacuri din partea lui Veaceslav Platon drept o încercare a acestuia de a obține, pe căi ilegale, resurse financiare care nu-i aparțin de drept. Cel mai probabil, Veaceslav Platon încearcă să agonisească veniturile ratate în cei câțiva ani de pușcărie, însă compania Avia Invest nu va ceda în fața presiunilor și este pregătită să facă față tuturor atacurilor, apelând inclusiv la instanțele și curțile de arbitraj internaționale”, se arată în mesajul Avia Invest.

Veaceslav Platon a declarat într-un interviu pentru Unimedia că societatea de asigurări Moldasig ar fi ”stoarsă de bani de mai mulți ani prin influențele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor”. Potrivit lui, o parte din banii extrași din companie au ajuns la concesionara Aeroportului Chișinău, Avia Invest, astfel că acționarii au decis să-și recupereze datoria, fiind vorba de o sumă de 40 de milioane de lei. El a amintit că a expediat notificare în acest sens către Avia Invest, iar drept răspuns Comisia Națională a Pieței Financiare a luat decizia de a prelua administrarea Moldasig.

Menționăm că ieri, 20 noiembrie, Comisia Națională a Pieței Financiare a anunțat că a preluat administrarea Moldasig, după ce a constatat nereguli în cadrul companiei, care era gestionată de două entități de audit. Acestea au ajuns să administreze Moldasig printr-o decizie de judecată recentă, contestată de CNPF, prin care a fost instituită administrarea specială provizorie a companiei de asigurări, cu înlăturarea de la executarea atribuțiilor funcționale a administratorului și consiliului societății. Astfel, un acționar care deținea 4,99% din companie, ”Wesna” LTD, a ajuns să controleze 65% din acțiunile Moldasig. În legătură cu acest caz, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a sesizat Procuratura Generală și Consiliul Superior al Magistraturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău