Veaceslav Negruță bate alarma: Cele mai vestite privatizări s-au făcut în anii electorali

  • 27 Februarie 2020 08:04
Veaceslav Negruță bate alarma: Cele mai vestite privatizări s-au făcut în anii electorali

Proprietățile statului continuă a fi administrate de persoane dubioase care au făcut parte în trecut din anturajul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, iar între timp au devenit persoane din anturajul președintelui Igor Dodon. Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Suslari afirmă că schemele de la Metalferos continuă, iar banii vor ajunge pentru campania electorală a președintelui Igor Dodon, informează IPN.

Actualul Guvern nu a fost instaurat pentru a reduce schemele, acesta a fost instaurat pentru a le multiplica. Schemele de la Metalferos continuă, iar banii vor ajunge pentru finanțarea campaniei lui Igor Dodon. Totodată, se vehiculează că Vladimir Andronache, persoana din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, acum în anturajul lui Igor Dodon, administrează nu doar Metalferos, dar și alte scheme. Am întrebări la ce se întâmplă cu proprietatea Republicii Moldova", a declarat Alexandru Suslari în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi" de la postul de televiziune TVR Moldova.

Și ex-ministrul Finanțelor Veaceslav Negruța trage un semnal de alarmă cu privire la privatizările și concesionările care se fac în Republica Moldova, mai ales în anii electorali și pre-electorali.

Vreau să reamintesc că cele mai vestite privatizări din Republica Moldova s-au făcut în anii electorali. In 2008, înainte de alegerile din 2009 s-a dus Codru și multe altele. Cine era principalul acolo? Din nou, numele Igor Dodon figurează. În 2014 acele vestite concesionări și acele active pierdute de stat și BEM. În 2019 am avut alegeri, în 2018 se duce Casa Presei, cantină și alte lucruri", a declarat Veaceslav Negruța.

În opinia lui Veaceslav Negruță, președintele Dodon cunoaște foarte bine care proprietate de stat stă prost în registrele proprietății statului și face referire la schimbare conducerii la Agenția Proprietăți Publice.

Merită atenție această schimbare fulger care s-a făcut cu șefia la Agenția Proprietăți Publice. Probabil, unii nu au fost suficient de loiali și nu au reacționat la prima chemare ca să facă aș cum li se cere", a adăugat Veaceslav Negruța.

În concluzie, Veaceslav Negruța spune că până la sfârșitul acestui an când vom avea alegeri prezidențiale, o altă jumătate de țară ar putea fi scoasă prin offshor-uri pentru ca cineva să-și asigure confortul politic în următorii patru ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău