Veaceaslav Platon anunță când va fi eliberat din penitenciar

  • 26 Mai 2020 08:08
Veaceaslav Platon anunță când va fi eliberat din penitenciar

Omul de afaceri Veaceaslav Platon susține că nu va fi eliberat din închisoare până în momentul în care organele de drept nu vor identifica adevăratele persoane implicate în cazul jafului bancar, dar și dovezi în acest sens. Declarații în acest sens au fost făcute chiar de către omul de afaceri în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

Acesta afirmă că în urma mărturiilor pe care le-a depus în cazul celor trei dosare intentate pe numele lui Vladimir Plahontiuc, a întrebat autoritățile când ar putea fi eliberat. „La final, după ce am fost audiat, i-am întrebat: eu am depus toate mărturiile, dovezile nevinovăției mele, procurorii au confirmat că așa este, când voi fi eliberat? Mi-au zis că informațiile trebuie verificate. Ce trebuie să verifici aici? Pentru aceasta sunt nevoie de două, trei zile de verificări. Era sfârșit de ianuarie”.

Veaceaslav Platon a povestit și despre momentul în care a fost anunțat de către autorități că nu va fi eliberat, chiar dacă ar fi nevinovat. „Eram dezamăgit, am lăsat mâinile în jos. Am avut speranțe mari că uite, a venit un procuror general nou, am demonstrat tot, procurorii lui au confirmat că informațiile corespund. Mi s-a spus: ne cerem scuze, prietene, însă, până nu demonstrăm, nu doar nevinovăția ta, dar și cine este vinovat și să adunăm dovezile necesare. Nu înțelegeam de ce și cum”, a adăugat omul de afaceri.

Veaceaslav Platon afirmă că a luat parte la identificarea unor dovezi care demonstrează vinovăția fostului lider PDM. „Am înțeles că nu am de ales și le-am propus să particip. Le-am spus: am un bagaj de cunoștințe suficient de mare în domeniul sistemului bancar. Sunt pregătit să vă ajut, să vă pun la dispoziție toate schemele, toate căile pentru a fi totul clar pentru că angajații dvs. se vor clarifica încă foarte mult timp cu asta. Ei nu au studii specializate în acest domeniu, iar în cazul meu nimeni nu poate spune că nu pricep în sistemul bancar. Noi am demonstrat că compania Zenit îi aparține lui Plahotniuc și Șor. Toate resursele financiare pe care le-a primit compania Zenit de la BEM prin intermediul Victoriabank au ajuns în utilitatea lor”, a spus Veaceslav Platon.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău