Vaticanul va găzdui conferința ''Credință și Știință'' în pregătirea summitului ONU pentru climă

  • 17 Iunie 2021 16:59
Vaticanul va găzdui conferința ''Credință și Știință'' în pregătirea summitului ONU pentru climă

Vaticanul va găzdui o conferință majoră, la care vor participa lideri religioși dar și oameni de știință din diferite părți ale lumii, pentru a adopta o poziție comună, "într-un moment cheie din istoria umanității", înainte de summitul ONU privind schimbările climatice COP26, ce va fi organizat în luna noiembrie în Marea Britanie, transmite joi Reuters, citat de Agerpres.

Conferința, ce va fi organizată la 4 octombrie, se va numi "Credință și Știință: Spre COP26" și va fi organizată de Marea Britanie și Italia. Acest eveniment va reuni aproximativ 40 de lideri ai diferitelor religii și culte religioase majore din lume, precum și 10 oameni de știință care vor formula un apel comun înainte de COP26.

Șeful diplomației vaticane, arhiepiscopul Paul Gallagher, a declarat joi, într-o conferință de presă în care a anunțat acest eveniment, că liderii religioși ar trebui să-i preseze pe politicieni să adopte decizii curajoase și ambițioase la summitul COP26 ce va avea loc la Glasgow, în Scoția.

"Contribuția pe care sperăm că liderii religioși o vor aduce prin conferința din 4 octombrie și în lunile următoare va fi de a-i ambiționa pe liderii noștri politici" pentru a lua deciziile curajoase care se impun, a declarat arhiepiscopul Gallagher.

Arhiepiscopul Gallagher, care este de origine britanică, a mai precizat că se așteaptă ca și papa Francisc să participe la conferința din 4 octombrie ce se va desfășura la Vatican și în alte locații din Roma.

Papa Francisc a fost invitat să participe la COP26 de la Glasgow, iar oficiali de la Vatican au indicat că, probabil, suveranul pontif va onora invitația.

"COP26 va fi probabil un moment cheie în istoria omenirii. Vor fi decizii dificile care trebuie luate și sperăm ca, prin grația divină, să avem curajul de a face aceste alegeri și de a acționa asupra acestor probleme ce vor determina cum va arăta viața pe planeta noastră în deceniile și secolele următoare", a mai susținut reprezentantul Sfântului Scaun.

Papa Francisc susține cu tărie obiectivele formulate în 2015 în cadrul COP21 de la Paris, privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru stoparea încălzirii globale. În 2015 el a scris o enciclică pe subiectul necesității de a proteja mediul, de a reduce risipa și de a-i proteja pe cei săraci de efectele schimbărilor climatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău