Vasluienii cer un pod al bunăstării la Fălciu | Tricolor de 100 de metri peste Prut

  • 30 Decembrie 2017 11:17
Vasluienii cer un pod al bunăstării la Fălciu | Tricolor de 100 de metri peste Prut

O manifestare stradală organizată la Prut în ultima zi din anul 2017 și prima zi din 2018 va avea loc în localitatea Fălciu din județul Vaslui, anunță reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Manifestanții vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din fața primăriei. 

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 se alătură astfel demersurilor autorităților locale din proximitatea Prutului și cere Guvernului de la București să inițieze construcția podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova.

Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar cel feroviar a fost scos din uz în urmă cu câțiva ani. 

După acțiunea de la Prut, manifestanții vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber și o masă cu bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu, unde vor demara evenimentele din cadrul Centenarului Marii Uniri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău