Vasilii Șova s-a întâlnit cu Șeful Misiunii OSCE în R.Moldova Claus Neukirch

  • 28 August 2019 14:45
Vasilii Șova s-a întâlnit cu Șeful Misiunii OSCE în R.Moldova Claus Neukirch

Astăzi, 28 august 2019, Viceprim-ministrul Vasilii Șova a avut o întrevedere de lucru cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch, în cadrul căreia a fost discutată situația curentă în procesul de reglementare transnistreană, inclusiv situația din Zona de Securitate, cu un accent distinct asupra evenimentelor recente ce s-au petrecut în s. Pohrebea din raionul Dubăsari.

S-a efectuat un schimb de opinii vis-a-vis de intenția reprezentanților Misiunii OSCE de a participa la ceremonia dedicată primului sunet de clopoțel din cadrul instituțiilor de învățământ cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, fiind salutată și încurajată inițiativa respectivă, cu lansarea invitației ca în asemenea vizite să se implice și exponenții altor parteneri internaționali.

Amintim că, pe 31 iulie curent, în sectorul centru al Zonei de Securitate, cu regret, s-a constatat că reprezentanții așa-numitelor structuri de forță transnistrene au întreprins noi acțiuni cu caracter provocator. Mai exact, în jurul orelor 10:35, colaboratorul de poliție al Republicii Moldova, exercitând atribuțiile de serviciu pe teritoriul platoului Coșnița, la șantierul de prundiș de lângă s. Pohrebea, Primăria s. Coșnița, unde se desfășurau lucrări de descoperire a stratului fertil cu ajutorul tehnicii speciale, a observat un grup din patru persoane.

Indivizii erau îmbrăcați în uniformă militară de câmp, pe ecusoanele de pe mâna stângă era inscripția „пограничные войска”, iar conform epoleților dețineau grade speciale de „locotenent colonel”, „maior”, „căpitan” și „plutonier major”. Așa-zișii ofițeri au refuzat să se legitimeze, afirmând că au venit să stopeze lucrările desfășurate „ilegal pe teritoriul administrativ aflat sub jurisdicția autorităților transnistrene”. La apariția reprezentanților direcției cadastru din or. Dubăsari, „grănicerii” s-au retras spre șoseaua Grigoriopol – Dubăsari (conform registrului cadastral, pământurile în cauză aparțin Primăriei s. Coșnița).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău