Vasile Grădinaru, despre candidatura PAS la Primăria Chișinău: Am făcut analize sociologice ca să vedem care sunt așteptările chișinăuienilor. Lilian Carp a fost identificat drept candidatul cu cele mai mari șanse

  • 13 Iunie 2023 08:10
Vasile Grădinaru, despre candidatura PAS la Primăria Chișinău: Am făcut analize sociologice ca să vedem care sunt așteptările chișinăuienilor. Lilian Carp a fost identificat drept candidatul cu cele mai mari șanse

Forțele proeuropene au început lupta pentru primăria Chișinău. După ce partidul de guvernare și-a anunțat ieri candidatul la funcția de primar general al capitalei, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) spune că formațiunea sa a așteptat ca PAS să inițieze consultări în privința scrutinului local. Potrivit lui Igor Munteanu, în lipsa unui consens între forțele proeuropene în privința șefiei municipalității, CUB va avea propriul candidat la funcția de edil al Chișinăului, notează IPN.

Președintele CUB, Igor Munteanu, spune că formațiunea sa va avea propriul candidat la șefia Chișinăului, care va fi anunțat la sfârșitul lunii și care va veni cu soluții pentru problemele cu care se confruntă orașul. Igor Munteanu spune că până la anunțarea candidaturii lui Lilian Carp, CUB a așteptat o invitație la dialog din partea PAS, privind soarta scrutinului local.

„Noi am așteptat să existe consultări. Deci, este un candidat asumat doar de partidul aflat la guvernare. CUB va merge pe un candidat care să reprezinte idealul nostru de bună guvernare, un candidat care să răspundă problemelor de gestionare a serviciilor municipale, abordarea problemelor de dezvoltare a orașului. Noi avem o listă scurtă, dar pentru a anunța candidatul un partid trebuie să primească girul Consiliului Național Politic, care va fi convocat pe data de 25 iunie. Sperăm ca acest scrutin să aducă dezlegare gravelor probleme cu care se ciocnește capitala. Uneori îți este rușine de ce vezi în oraș, pentru că serviciile sunt îmbătrânite și total depășite de timp”, a spus liderul CUB, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În același context, reprezentanții PAS se arată convinși că Lilian Carp poate gestiona problemele capitalei, întrucât are experiență în administrarea orașului, fiind anterior parte a echipei fostului primar, Dorin Chirtoacă.

„Am făcut analize sociologice ca să vedem care sunt șansele, care sunt așteptările chișinăuienilor. Am încercat să pliem candidatul nostru pe așteptările cetățenilor, iar Lilian Carp a fost identificat drept candidatul cu cele mai mari șanse. Este un candidat bun, are șanse foarte mari să câștige, dar totul este în mâinile alegătorului. Noi suntem partidul care face ceea ce spune și vom veni cu o ofertă realizabilă, nu doar povești. Pentru că Ion Ceban a promis și ascensoare și parcări la intrările în oraș și multe alte visuri de-ale lui, care nu s-au realizat. Lilian Carp cunoaște problemele din Chișinău, este și locuitor, dar și a activat în domeniu, are soluții pentru ele, va veni cu echipă puternică și sunt sigur că are șanse de câștig”, a spus deputatul PAS, Vasile Grădinaru.

Potrivit Codului Electoral, alegerile locale generale sunt organizate fie în ultima duminică din luna octombrie, fie în prima duminică din luna noiembrie. Adică, scrutinul din acest an va avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie. Decizia urmează să fie anunțată de Comisia Electorală Centrală

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău