Vasile Bumacov îndeamnă toți cetățenii să participe la sărbătoarea vinului

  • 30 Septembrie 2013 10:42
Vasile Bumacov îndeamnă toți cetățenii să participe la sărbătoarea vinului

Autoritățile îndeamnă populația să participe la cea de-a 12-a ediție a Zilei Naționale a Vinului care se va desfășura pe 5 și 6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască producătorii de vinuri din Republica Moldova, să vadă cum se face un vin și să-și procure din cele mai bune produse. 

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, îi îndeamnă pe toți cetățenii să nu rateze sărbătoarea vinului. În acest an vizitatorii vor avea parte de lecții despre cum să recunoască un vin de calitate, cum să distingă aromele sau cum să combine vinurile cu bucatele.

Un vin de calitate este un vin armonios, explică președintele Uniunii Oenologilor din Moldova, Gheorghe Arpentin. 

În urma embargoului la vinurile moldovenești impus de Federația Rusă, pe internet, în presă, în societate în general, s-a observat o solidaritate cu producătorii de vinuri. Colegii din presă, cu care am discutat la un club al vinificatorilor, susțin că trebuie să cunoaștem și să apreciem vinurile locale.

Cea de-a 12-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată sub genericul „Respect pentru tradiții, curaj în inovații”.  Cu această ocazie, în Piața marii Adunări Naționale, se vor organiza prezentări de vinuri, master class-uri și degustări. Vor participa cei mai buni interpreți de muzică populară, meșteri populari, artiști și bucătari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău