Varianta Omicron: Un prim caz suspect în Germania

  • 27 Noiembrie 2021 13:31
Varianta Omicron: Un prim caz suspect în Germania

Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud, au anunțat sâmbătă autoritățile regionale din landul Hessa, potrivit AFP.

"Varianta Omicron, după toate probabilitățile, este deja prezentă în Germania", a anunțat pe Twitter ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose, relatează Agerpres.

Teste realizate vineri asupra unui pasager ajuns pe Aeroportul din Frankfurt și provenit din Africa de Sud au arătat "mai multe mutații specifice (variantei) Omicron", a adăugat el.

Această nouă variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată "îngrijorătoare" de către Organizația Mondială a Sănătății.

Ea prezintă un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, care sunt dominante și deja foarte contagioase.

"Din cauza acestei suspiciuni puternice, persoana respectivă este în izolare la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în derulare", a subliniat ministrul.

Noua variantă a fost deja detectată în Europa, în Belgia. Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana și în Hong Kong.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău