Varianta Omicron, dominantă în Danemarca; un nou record de cazuri

  • 21 Decembrie 2021 18:45
Varianta Omicron, dominantă în Danemarca; un nou record de cazuri

Numărul de infecții zilnice cu coronavirus în Danemarca a atins un nou record marți, propulsat de varianta Omicron, care este acum predominantă în țara nordică, a declarat ministrul danez al Sănătății Magnus Heunicke, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

''Autoritatea daneză de control al bolilor infecțioase (SSI) consideră că omicron este deja varianta dominantă și (este) încă în creștere'', a scris Heunicke pe Twitter, citând cea mai importantă autoritate a țării pentru boli infecțioase, Institutul Statens Serum.

În țara scandinavă cu 5,8 milioane de locuitori, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.558 de cazuri noi, fără precedent, dar și o scădere a numărului de pacienți cu COVID-19 din spitale cu 27, ajungând la 554. Internările și decesele sunt încă sub cele din decembrie anul trecut. Peste 500 dintre aceste cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore sunt reinfecții, potrivit autorităților sanitare.

Danemarca, una dintre cele mai avansate țări din lume în ceea ce privește secvențierea, se numără de câteva zile printre țările care înregistrează cele mai multe cazuri de Omicron.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău