Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe țări europene

  • 29 Decembrie 2021 13:28
Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe țări europene

Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe țări europene, Belgia, Olanda și Elveția fiind ultimele unde responsabilii sanitari au anunțat marți că ea este acum dominantă.

În Italia a crescut și numărul pacienților COVID-19 spitalizați, ieri numărul acestora fiind de 10 mii, dintre care 1.145 sunt la ATI.
În fața progresiei noii variante Omicron guvernul italian a impus noi măsuri, printre care se numără purtarea măștii în aer liber, interzicerea aglomerărilor festive (precum cele de Anul Nou) și închiderea discotecilor.

Din 10 ianuarie doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19 va putea fi administrată la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din două doze, față de termenul de șase luni din prezent. De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activități - va avea o valabilitate de numai șase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Anglia a înregistrat aproape 120,000 de infectări dar guvernul a decis să nu impună niciun fel de restricții de Anul Nou. Autoritățile cer populației să se testeze acasă înainte de a pleca dar farmaciile spun că nu au suficiente teste antiCovid. Între timp in Scotia, unde sunt restricții, Parlamentul este rechemat din vacanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău