Varianta indiană de coronavirus ar putea deveni dominantă în Marea Britanie, a recunoscut ministrul britanic al sănătății

  • 16 Mai 2021 17:25
Varianta indiană de coronavirus ar putea deveni dominantă în Marea Britanie, a recunoscut ministrul britanic al sănătății

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a recunoscut că varianta de coronavirus detectată inițial în India ar putea deveni varianta dominantă în Marea Britanie.

Pe fondul pregătirilor pentru relaxarea restricțiilor în Anglia, Țara Galilor și Scoția începând de luni, Matt Hancock a pledat în favoarea deciziei de a pune India pe lista roșie două săptămâni mai târziu decât au fost listate Pakistan și Bangladesh.

Matt Hancock a declarat că guvernul său trebuie să fie vigilent și a insistat că strategia adoptată până acum rămâne în vigoare. Începând de luni, se deschid unitățile ospitaliere cu servire în interior. De asemenea, în locuințele particulare se pot reuni maxim șase persoane și nu este nevoie să se respecte distanțarea fizică.

Partidul Laburist susține că reluarea călătoriilor internaționale începând de luni este o decizie pripită și a criticat guvernul de la Londra că nu a pus mai devreme India pe lista roșie. Ministrul Hancock a replicat că India a fost pusă pe lista roșie înainte ca varianta indiană să devină un motiv de îngrijorare și în momentul în care a început să crească procentul de persoane testate pozitiv pentru COVID-19 care au sosit din India. 

Sursa: RADOR/BBC

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău