Varianta indiană a coronavirusului a devenit dominantă în Marea Britanie

  • 03 Iunie 2021 19:52
Varianta indiană a coronavirusului a devenit dominantă în Marea Britanie

Varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită acum varianta Delta) a devenit dominantă în Marea Britanie și ea ar putea presupune un risc sporit de spitalizare comparativ cu varianta britanică (denumită varianta Alfa), a anunțat joi Public Health England, potrivit Reuters.

În ultima săptămână, 5.472 de noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost raportate în Marea Britanie, numărul total al acestor cazuri detectate ajungând astfel în această țară la 12.431.

Varianta Delta (B.1.617.2) ar putea fi mai transmisibilă decât varianta Alfa (B.1.1.7), deși încă mai este nevoie de date suplimentare pentru a confirma acest lucru.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că răspândirea acestei variante ar putea conduce la amânarea ridicării complete a restricțiilor prevăzută pentru 21 iunie, în pofida faptului că Marea Britanie este una dintre cele mai avansate țări în campania de vaccinare anti-COVID-19.

''Cu această variantă acum dominantă în Marea Britanie este vital să fim în continuare atenți, mai ales dacă aflăm mai multe despre impactul asupra transmiterii virusului și sistemului sanitar'', a declarat Jenny Harries, director executiv al Agenției britanice de sănătate publică.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Thu
4
Fri
6
Sat
12
Sun
9
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău