Varianta Delta reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri înregistrate la Moscova

  • 18 Iunie 2021 19:12
Varianta Delta reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri înregistrate la Moscova

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV2, mai contagioasă, reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate la Moscova, a anunțat vineri primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, explicând virulența valului epidemic actual. În aceste condiții, Moscova impune o nouă serie de restricții.

Conform celor mai recente date pe care le-am obținut, 89,3% dintre pacienți sunt infectați cu o mutație a coronavirsului, numită Delta, varianta indiană. Și este mai agresivă, se răspândește mai rapid", a declarat Serghei Sobianin pentru canalul de televiziune Pervi Kanal, potrivit AFP și Agerpres, citat de digi24.ro.

Din cauza creșterii semnificative a numărului de infectări, Moscova impune din nou o serie de restricții. Prezența la evenimente va fi limitată la maximum 1.000 de persoane, iar deși teatrele și cinematografele rămân deschise, zona dedicată fanilor pentru Campionatul European de Fotbal va fi închisă, a scris vineri primarul capitalei Rusiei pe blogul său.

De asemenea, locurile de joacă din interior vor rămâne închise încă 10 zile. Cei care doresc să meargă noaptea în baruri, restaurante și discoteci din Moscova în intervalul orar 23:00 - 06:00 vor trebui să prezintă o dovadă că sunt vaccinați.

Potrivit lui Sobianin, muncitorii imigranți din Moscova vor trebui să primească vaccinul rusesc în doză unică "Sputnik Light".

Până în prezent, doar cetățenii ruși beneficiau de vaccinare gratuit. Deoarece mulți muncitori imigranți din Asia Centrală lucrează în Rusia, grupul de persoane care va fi vaccinat gratuit va fi extins.

În cel mai mare oraș din Europa, cu aproximativ 12 milioane de locuitori, 9.000 de noi infectări cu COVID-19 au fost raportate vineri în decurs de 24 de ore, potrivit autorităților. Cel mai mare număr zilnic fusese atins la sfârșitul lunii decembrie, cu aproximativ 8.200 de noi cazuri.

Potrivit ministrului Sănătății, Mihail Murașko, numărul noilor pacienți din spitale au crescut cu 30% în decurs de o săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău