Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid. OMS: Este puternică și le-a înlocuit pe toate celelalte

  • 22 Septembrie 2021 11:22
Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid. OMS: Este puternică și le-a înlocuit pe toate celelalte

Varianta ''îngrijorătoare'' Delta, care este prezentă în 185 de țări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante ''îngrijorătoare'', Alpha, Beta și Gamma. Acestea trei reprezintă în prezent mai puțin de 1% din cazurile secvențiate, a transmis Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite DIGI24.ro.

Toți virușii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutații în timp, scrie sursa citată

''Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Și, de fapt, mai puțin de 1% din secvențele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta și Gamma'', a declarat Maria Van Kerkhove, director în cadrul OMS, citată de Agerpres.

''Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil și este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalți viruși care circulă'', a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de țări.

Apariția, la sfârșitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele ''de urmărit'' și altele ca fiind '' îngrijorătoare''.

OMS a decis să numească variantele ''de urmărit'' sau ''îngrijorătoare'' folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a permite publicului larg să le pronunțe numele mai ușor. În prezent, OMS consideră că patru variante sunt ''îngrijorătoare''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău