Varianta Delta nu produce cazuri grave de COVID-19 în rândul copiilor (studiu CDC)

  • 04 Septembrie 2021 14:14
Varianta Delta nu produce cazuri grave de COVID-19 în rândul copiilor (studiu CDC)

Varianta Delta a noului coronavirus nu produce cazuri grave de COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților prin comparație cu alte variante, conform datelor publicate vineri de autoritățile sanitare americane, transmite AFP, citat de Agerpres.

Îngrijorările legate de consecințele infecțiilor cu varianta Delta au crescut în ultimele săptămâni în Statele Unite, în fața unui număr în creștere de copii spitalizați, notează AFP.

Centrul pentru controlul bolilor (CDC) din SUA, principala agenție de sănătate publică din federația americană, a studiat datele pacienților spitalizați cu diagnosticul COVID-19 din 99 de comitate din 14 state americane, acoperind aproximativ 10% din populația SUA.

CDC a comparat perioada dintre începutul lunii martie și mijlocul lunii iunie cu perioada de la jumătatea lui iunie până la sfârșitul lunii iulie, când varianta Delta a devenit dominantă în SUA. Între cele două perioade, nivelul de spitalizare în rândul copiilor și adolescenților (0 - 17 ani) s-a multiplicat efectiv cu 5. Însă, "proporția copiilor și adolescenților spitalizați cu forme grave", spre exemplu cazurile ajunse la terapie intensivă, "este similară atât în perioada dinainte cât și în cea în care varianta Delta a devenit dominantă"

În detaliu, din cei 3.116 copii și adolescenți spitalizați în cele trei luni și jumătate dinainte de varianta Delta, aproximativ 26% au fost internați la terapie intensivă, 6% au fost plasați pe ventilator și mai puțin de 1% au decedat. După răspândirea variantei Delta, dintre cele 164 de spitalizări analizate în intervalul de o lună și jumătate, aproximativ 23% au avut nevoie de terapie intensivă, 10% au fost plasați pe ventilator și mai puțin de 2% au decedat.

Concluzia CDC este că diferența dintre cele două perioade nu este semnificativă din punct de vedere statistic.

CDC a semnalat că numărul copiilor care au prezentat cazuri severe de COVID-19 în perioada dintre jumătatea lunii iunie și sfârșitul lui iulie este mic, limitând relevanța comparației făcute. În acest context, datele trebuie monitorizate în continuare, pe măsură ce devin disponibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău