Starea lui Donald Trump a fost mai gravă decât se știa, atunci când a avut COVID. Sursă CNN: S-a pus problema punerii lui pe ventilator

  • 12 Februarie 2021 15:28
Starea lui Donald Trump a fost mai gravă decât se știa, atunci când a avut COVID. Sursă CNN: S-a pus problema punerii lui pe ventilator

Starea fostului președinte american Donald Trump a fost atât de îngrijorătoare în octombrie 2020, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, încât s-a pus problema punerii lui pe ventilator, conform celor spuse de Trump unei persoane la acea vreme, relatează CNN.

Informația ridică întrebarea dacă starea fostului președinte era mai gravă decât erau oficialii dispuși să recunoască public.

CNN relata în octombrie că, atunci când Trump a fost dus la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, nu numai că a avut probleme cu respirația, dar a primit oxigen suplimentar. Trump „cu siguranță a primit oxigen”, a declarat pentru CNN o sursă apropiată situației.

Medicul fostului președinte, Sean Conley, a evitat să dea detalii despre acest subiect atunci când a fost întrebat de jurnaliști, spunând că Trump „nu primește oxigen în acest moment”. Întrebat dacă Trump a primit vreodată oxigen suplimentar ca parte a tratamentului, Conley a spus: „Ieri și astăzi nu a prmit oxigen”.

Potrivit New York Times, Trump a avut infiltrații pulmonare, „care apar atunci când plămânii sunt inflamați și conțin substanțe precum lichide sau bacterii. Prezența lor, mai ales atunci când un pacient prezintă alte simptome, poate fi un semn al unui caz sever al bolii. Acestea pot fi ușor reperate la radiografie sau tomografie”.

NY Times mai relata că saturația de oxigen al lui Trump scăzuse la nivelul de 80-90. Conley a fost în mod repetat evaziv legătură cu starea de sănătate a fostului președinte.

Dr. Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, se declară îngrijorat de faptul că Sean Conley a evitat să dezvăluie adevărul.

„Este îngrijorător, pentru că simțeam că dr. Conley era în mod clar evaziv”, a spus el.

„Ar fi fost mult mai bine dacă Dr. Conley și Casa Albă ar fi dat dovadă de transparență”, a adăugat Jha.

Mark Meadows, care era șeful de cabinet al lui Trump, a adunat reporterii în urma unui briefing medical al lui Conley și le-a spus în mod privat că analizele lui Trump „din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare și următoarele 48 de ore vor fi critice”.

În ceea ce privește starea fostei prime doamne Melaniei Trump, o sursă familiarizată cu situația a spus că ea nu a făcut tratamentul experimental cu anticorpi Regeneron pe care l-a primit soțul ei și că a durat „foarte mult timp” până când starea ei s-a îmbunătățit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău