Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagioasă

  • 12 Februarie 2021 15:26
Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagioasă

Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagioasă decât tulpinile originale, a spus joi ministrul Sănătății din Brazilia, Eduardo Pazuello, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Pazuello a adăugat cu toate acestea că vaccinurile vor fi în continuare eficiente pentru a fi folosite împotriva acestei variante, în cadrul unei intervenții în Senatul brazilian.

Nu a explicat cine a realizat studiul pe care l-a citat și nici despre care vaccinuri este vorba.

Ministrul Sănătății se află sub investigație referitor la o posibilă neglijență în acțiunile sale care ar fi putut preveni colapsul sistemului de sănătate în orașul Manaus, capitala statului Amazonas, din cauza unei penurii de rezerve de oxigen în luna ianuarie.

Institutul de cercetare Butantan a anunțat luni că vaccinul CoronaVac va fi testat pe varianta amazoniană a coronavirusului, dar nu a dat încă publicității rezultatele.

Compania chineză SinoVac a dezvoltat vaccinul în colaborare cu acest institut, cu sediul în Sao Paulo. Noua variantă de coronavirus a fost detectată în ianuarie la patru persoane care au sosit în Japonia din Brazilia.

Acestea veneau din regiunea amazoniană. Un studiu recent realizat de centrul de cercetare Fundacao Oswaldo Cruz din Rio de Janeiro sugerează că această variantă este deja responsabilă pentru 90% dintre cazurile de coronavirus în statul Amazonas.

A fost de asemenea detectată în alte regiuni din Brazilia și s-a răspândit și în alte țări din lume.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău