Vânzările externe de tehnică militară ale României s-au dublat în 2013

  • 14 Ianuarie 2015 16:18
Vânzările externe de tehnică militară ale României s-au dublat în 2013

ntr-un moment în care finanțarea armatei a devenit subiectul unui acord între partidele politice, industria de profil se descurcă tot mai bine la export.

Vânzările externe de tehnică militară ale României s-au dublat în 2013 față de anul precedent, ajungând la o valoare de aproape 177 de milioane de euro. Recordul poate fi pus pe seama unor comenzi semnificative venite din partea unor parteneri de tradiție, dar și a recâștigării unor clienți mai vechi. Olanda ocupă primul loc în topul importatorilor de armament românesc, notează Rador.

Comenzile din această țară au crescut de peste patru ori, la aproape 54 de milioane de euro. România a vândut, în 2013, aici: lunete, o navă de transport deșeuri nucleare, un corp de navă de suport logistic și alte produse. America a cumpărat tehnică militară de aproape 42 de milioane de euro. Țara cu cel mai mare buget militar din lume a cumpărat: lunete. accesorii pentru arme de calibru mic, mitraliere, pistoale, puști mitraliere și tehnică antiaeriană. Al treilea importator al armelor “Made in Romania” este Israel, cu 16,8 milioane de euro. Aici am vândut piese mecanice pentru sisteme aeropurtate, componente pentru sisteme de conducere a focului, precum și produse pentru aeronave militare, dar și un simulator de elicopter. Marea Britanie a importat armament de 11,4 milioane de euro. Aici au plecat, în 2013: lunete, puști de asalt, muniție, produse pentru aeronave militare și parașute. Și statele în curs de dezvoltare cumpără arme românești. În 2013, Maroc, Burkina Faso, Turcia și Iordania au cheltuit 15 milioane de euro pentru tehnica noastră militară: de la mitraliere la grenade și veste antiglonț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău