Vânzările de automobile electrice au scăzut în iulie pentru prima dată, după ce China a redus subvențiile

  • 03 Septembrie 2019 14:40
Vânzările de automobile electrice au scăzut în iulie pentru prima dată, după ce China a redus subvențiile

Vânzările globale de automobile electrice au scăzut pentru prima dată în istorie în luna iulie a acestui an, după ce China a redus subvențiile acordate pentru achiziționarea de automobile electrice, o dovadă a influenței pe care o are sprijinul Guvernului asupra pieței automobilelor electrice, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Potrivit unui raport publicat marți de firma de consultanță Sanford C. Bernstein, un număr de aproximativ 128.000 de autoturisme electrice au fost vândute la nivel global în luna iulie 2019, în scădere cu 14%. Vânzările de automobile electrice au scăzut în China și America de Nord, dar au crescut în Europa.

Ritmul de creștere a vânzărilor de automobile electrice în China, cel mai mare producător și totodată cea mai mare piață pentru vehiculele electrice, începe să încetinească, pe măsură ce reducerea subvențiilor guvernamentale, dar și încetinirea economică încep să influențeze deciziile de achiziție ale consumatorilor. Guvernul de la Beijing a decis să reducă subvențiile pentru achiziționarea de noi automobile electrice începând cu data de 26 iunie, în ideea de a-i încuraja pe constructori să se concentreze pe inovație.

Deși automobilele electrice nu reprezintă decât câteva procente din piața auto mondială, constructorii auto mizează pe acest segment pentru creșterea lor în viitor.

În pofida scăderii înregistrate în luna iulie, pe primele șapte luni ale anului piața mondială a automobilelor electrice a înregistrat o creștere de 35%, susțin analiștii de la Bernstein, potrivit cărora pe ansamblul anului 2019 vânzările vor înregistra o creștere cuprinsă între 23% și 48% până la 2,4-2,9 milioane unități.

"Așa cum era de așteptat, creșterea s-a oprit în luna iulie, pe fondul reducerii subvențiilor. În pofida unor slăbiciuni pe termen scurt așteptate pentru a doua jumătate a anului, continuăm să avem o viziune pozitivă cu privire la cererea pe termen lung de automobile electrice", susțin analiștii de la Bernstein.

În rândul producătorilor, grupul american Tesla Inc. a fost lider în luna iulie, cu aproximativ 20.000 de automobile electrice vândute, urmat de BYD Co., o marcă chineză de automobile electrice care este sprijinită de miliardarul american Warren Buffett.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău