Vânzări record pentru Dacia

  • 19 Ianuarie 2016 10:43
Vânzări record pentru Dacia

Marca Dacia a mai atins un record. Astfel, anul trecut, vânzările au depășit cifra de 550.000. Totuși, doar 60 % din aceste autovehicule au fost produse la Mioveni.

Concurența vine din Maroc, unde fabricile deținute de francezi exportă tot mai multe mașini cu nume românesc, transmite Digi24.

Cele peste 550.000 de mașini Dacia au fost vândute anul trecut în 43 de țări. Cele mai multe, aproximativ 340.000, au fost produse în România. Fabricile Renault din Tanger și Casablanca au vândut și ele aproximativ 180.000 de vehicule cu sigla Dacia. În plus, câteva zeci de mii de mașini de teren Duster au fost produse pentru o perioadă scurtă și în uzina grupului din India. Alte 500.000 de mașini Logan, Sandero sau Duster făcute în uzinele deținute de francezi, din Rusia până în Mexic și Brazilia, sunt vândute sub mărcile Renault și Nissan.

În România, anul trecut s-au vândut mai puțin de 37.000 de mașini Dacia, cu 7.300 mai multe față de anul 2014. Cu toate astea, nu toate au fost fabricate la Mioveni. Mărcile Dokker și Lodgy sunt produse în Maroc. Vânzările de Dacii au crescut așadar cu peste 24% anul trecut în România, însă trei sferturi din cereri a venit de la instituții ale statului.

„Am reușit rezultate foarte bune pentru piața persoanelor juridice. Vorbim de flote pentru mari companii sau pentru administrația publică”, a declarat directorul Renault Comercial Jan Ptacek.

De asemenea, programul Rabla a salvat și el vânzările Dacia în România, cu peste 11.000 de mașini vândute.

În Franța, cea mai mare piață de export a mărcii Dacia, s-au vândut de trei ori mai multe mașini Dacia decât în România. Cifra de 100.000 de unități a fost doborâtă, deși vânzările sunt în scădere în Hexagon, dar și în Germania.

Cu toate astea, în Franța, Dacia este a cincea cea mai vândută marcă, iar în Germania își păstrează cota de piață, deși destul de mică din cauza luptei cu mărcile germane.

Cea mai mare creștere a vânzărilor de mașini Dacia este în Marea Britanie. Englezii au descoperit în ultimii trei ani mașina românească, iar cota de piață cucerită de mașina autohtonă a ajuns la nivelul celei din Germania, de 1,4%.

„În interval de un an avem de-a face cu cea mai spectaculoasă creștere a cotei de piață și a volumului de unități vândute din istoria auto din Marea Britanie”, a explicat directorul de marketing Renault Marea Britanie și Irlanda Mihai Bordeanu.

Anul trecut, cel mai bine vândut model Dacia în lume a fost Sandero, cu peste 185.000 de unități. În România însă, modelul Logan deține supremația, cu peste 16.000 de unități vândute în 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău