Vânatul de iepuri și porumbei, INTERZIS

  • 04 August 2016 09:35
Vânatul de iepuri și porumbei, INTERZIS

Guvernul a înăsprit regulile de vânătoare anul acesta, la propunerea Ministerului Mediului. Sezonul de vânătoare va începe la 27 august.

Potrivit agenției INFOTAG, anul acesta va fi interzis  vânatul cerbilor și căprioarelor, păsărilor de baltă, potârnichilor, iepurilor și porumbeilor.

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că, în comparație cu alte țări europene, în Republica Moldova "sunt cele mai puține păsări și animale sălbatice și cei mai mulți vânători pe cap de locuitor".

Președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, a menționat, la rândul său, că "o mare parte din teritoriul țării îl ocupă terenurile agricole, lucru de care trebuie să se țină cont". "Odată cu creșterea populației iepurilor, interzicerea vânatului sporește riscul ca aceștia să provoace daune livezilor, culturilor și plantațiilor", a menționat Gheorghe Duca.

În replică, Valeriu Munteanu a subliniat că "nu există motive de îngrijorare, întrucât anterior populația de iepuri era mai mare de câteva ori decât în prezent, însă animalele nu au provocat pagube fermierilor".

Guvernul a mai decis că vânătoarea de prepelițe va fi permisă în perioada 27 august - 9 octombrie, vânătoarea de fazani (cu excepția femelelor) - de la 22 octombrie până la 18 decembrie, vânătoarea de mistreți - de la 24 septembrie până la 4 decembrie. Vânatul vulpilor va fi permis de la 27 august până la 26 februarie 2017.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău