Vameșii și polițiștii se vor implica în acțiuni de fluidizare a traficului la frontieră în perioada estivală

  • 14 Iunie 2019 14:26
Vameșii și polițiștii se vor implica în acțiuni de fluidizare a traficului la frontieră în perioada estivală

Vameșii și polițiștii de frontieră vor implementa mai multe acțiuni comune pentru fluidizarea traficului la frontieră în perioada estivală, atunci când, potrivit datelor din anii precedenți, valorile de trafic cresc cu până la 20%, informează MOLDPRES.

Planul comun de acțiuni a fost semnat de directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari. Potrivit documentului, în perioada 15 iunie - 31 august vor fi simplificate procedurile de control și va fi planificat managementul de personal în cele mai solicitate puncte de trecere.

Printre acțiunile ce urmează a fi întreprinse se numără suplinirea numărului de inspectori și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră. Totodată, vor fi mobilizați și ofițeri antifraudă, care vor prelua documentarea încălcărilor consemnate, fără a-i distrage pe ofițerii de la linia de control.

De asemenea, în cazul unui flux sporit, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic.

Potrivit datelor statistice, în vara anului trecut s-a înregistrat un număr de aproximativ 6 mln și 900 mii de traversări persoane, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului 2017. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău