Valuri de fum toxic se îndreaptă spre un oraș din Siberia, regiune afectată de incendii de vegetație

  • 03 August 2020 12:25
Valuri de fum toxic se îndreaptă spre un oraș din Siberia, regiune afectată de incendii de vegetație

Incendiile de vegetație care au izbucnit în Rusia în urmă cu mai multe săptămâni prezintă un risc sporit pentru sănătate, iar autoritățile din orașul siberian Iakutsk au transmis rezidenților un avertisment legat de valurile de fum toxic care se îndreaptă spre această localitate, informează DPA.

Vânturile care bat dinspre nord transportă fumul toxic spre orașul Iakutsk, ce are o populație de aproape 270.000 de locuitori și se află la o distanță de aproximativ 4.800 de kilometri est în raport cu Moscova, scrie Agerpres.

Incendiile devastatoare de anul trecut i-au făcut pe numeroși locuitori din Siberia să sufere din cauza valurilor de fum toxic timp de mai multe săptămâni. Rezidenții vârstnici au fost în special afectați de acest fenomen.

Cele mai multe dintre incendiile din 2020 au fost identificate în regiuni care se află la distanțe mari față de zonele locuite, însă companiile mass-media ruse au raportat că focarele au avansat periculos de mult și au ajuns până în proximitatea unor localități mai mici. 

Autoritățile silvice au anunțat în weekend că pompierii încearcă să stingă 58 de focare ce acoperă o suprafață totală de peste 70.000 de hectare.

Cifra anunțată include doar focare pe care pompierii încearcă să le controleze. Alte incendii, aflate în regiuni izolate, sunt lăsate să ardă în continuare, întrucât nu prezintă riscuri pentru oameni. Peste 2.700 de pompieri ruși au fost mobilizați în regiune.

Siberia s-a confruntat în ultimele săptămâni cu un neobișnuit val de căldură.

În orașul Verhoiansk, situat dincolo de Cercul Polar Arctic și considerat drept una dintre cele mai friguroase zone locuite de pe Terra, meteorologii au măsurat un nou record de temperatură pe 20 iunie, când termometrele locale au indicat valoarea de 38 de grade Celsius. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău