Valul patru al pandemiei va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea, avertizează în Germania responsabilii sanitari

  • 08 Septembrie 2021 15:07
Valul patru al pandemiei va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea, avertizează în Germania responsabilii sanitari

Autoritățile sanitare germane au avertizat miercuri că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare ''fulminantă'' în luna octombrie dacă nu va crește numărul persoanelor vaccinate, până în prezent două treimi din populația germană fiind vaccinată anti-COVID-19 cel puțin cu prima doză, relatează agenția EFE.

''Dacă nu reușim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă'', a atenționat la o conferință de presă președintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase, Lothar Wieler.

Acesta a mai semnalat că datele cele mai recente privind evoluția pandemiei COVID-19 în Germania arată că ''vârsta medie a celor internați la ATI este tot mai mică'' și a apreciat că avansarea în procesul de vaccinare este ''oportunitatea noastră de a termina cu pandemia''.

În Germania au fost vaccinate anti-COVID-19 cel puțin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populație, iar procentul celor vaccinați cu schema completă este de 61,6%.

''Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinați'', a remarcat la aceeași conferință de presă ministrul german al sănătății Jens Spahn.

Germania, țară cu o populație de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.563 de noi cazuri de COVID-19 și 35 de decese asociate acestei boli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău