Valul Omicron ar putea aduce imunitatea de turmă în Israel, spune cel mai înalt oficial de sănătate din țară

  • 02 Ianuarie 2022 12:47
Valul Omicron ar putea aduce imunitatea de turmă în Israel, spune cel mai înalt oficial de sănătate din țară

Un val de infecții cu Omicron ar putea duce la atingerea imunității de turmă în Israel, a declarat duminică cel mai înalt oficial de sănătate al țării, în timp ce numărul cazurilor zilnice a continuat să crească, transmite Reuters.

Varianta Omicron, foarte transmisibilă, a adus o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în întreaga lume. Infecțiile la nivel mondial au atins un nivel record, cu o medie de puțin peste un milion de cazuri detectate zilnic între 24 și 30 decembrie, potrivit datelor Reuters, citate de HotNews.ro.

Cu toate acestea, decesele nu au crescut în aceeași măsură, ceea ce aduce speranța că noua variantă este mai puțin letală.

Până la sfârșitul lunii decembrie, Israelul a reușit să evite Omicron într-o oarecare măsură, dar, având în vedere că rata de infectare a luat acum amploare, se așteaptă ca în următoarele trei săptămâni cazurile zilnice să atingă un nivel record.

Imunitatea de turmă, posibilă

Acest lucru ar putea duce la o imunitate de turmă, a declarat directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash. "Costul va fi un număr mare de infecții", a declarat Ash pentru Radio 103FM.

"Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a se ajunge la imunitate de turmă. Acest lucru este posibil, dar nu vrem să o atingem prin intermediul infecțiilor, ci vrem ca acest lucru să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni", a spus el.

Imunitatea de turmă este punctul în care o populație este protejată împotriva unui virus, fie prin vaccinare, fie prin faptul că oamenii au dezvoltat anticorpi prin contractarea bolii.

Aproximativ 60% din cei 9,4 milioane de locuitori ai Israelului sunt complet vaccinați - aproape toți cu vaccinul Pfizer /BioNTech's - potrivit Ministerului Sănătății, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau au primit recent a doua doză.

Dar sute de mii dintre cei eligibili pentru o a treia vaccinare nu au făcut-o până acum.

Aproximativ 1,3 milioane de cazuri de coronavirus au fost documentate în Israel de la începutul pandemiei.

"Trebuie să fim foarte precauți”

Dar între două și patru milioane de persoane ar putea fi infectate până la sfârșitul lunii ianuarie, când valul Omicron ar putea scădea, potrivit lui Eran Segal, cercetător de date la Institutul de Știință Weizmann și consilier al guvernului.

Șeful grupului de lucru pentru coronavirus din cadrul Ministerului Sănătății, Salman Zarka, a declarat că imunitatea de turmă este departe de a fi garantată.

"Trebuie să fim foarte precauți cu acest lucru, în special în lumina experienței noastre din ultimii doi ani, în care am văzut persoane care s-au vindecat (de coronavirus) și au fost reinfectate", a declarat Zarka pentru Ynet TV.

În ultimele zece zile, numărul infecțiilor zilnice a crescut de peste patru ori. Cazurile grave au urcat și ele, dar într-un ritm mult mai scăzut, trecând de la aproximativ 80 la circa 100.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău