Valiză cu 185 de țestoase descoperită pe aeroportul din Galapagos

  • 29 Martie 2021 14:21
Valiză cu 185 de țestoase descoperită pe aeroportul din Galapagos

Reprezentanții Parcului Național Galapagos (PNG) și ai aeroportului care deservește insulele au descoperit într-o valiză aproximativ 185 de exemplare de broaște țestoase, între care zece decedate, ce urmau să fie transportate din arhipelag către continent, a informat duminică ministerul ecuadorian al Mediului, scris Agerpres.

„Pe aeroportul #Baltra, 185 de broaște țestoase eclozate au fost detectate într-o valiză care se afla în curs de transfer către Ecuadorul continental", a spus ministerul pe Twitter, potrivit Agerpres.

Situate la o distanță de 1.000 de kilometri de coasta ecuadoriană, Insulele Galapagos au o floră și o faună unice.

Ministerul a declarat că descoperirea a avut loc „în timpul unei inspecții de rutină” între aeroportul din Galapagos și PNG, precizând că poliția și procurorii „iau măsuri”, fără a oferi detalii suplimentare.

Broaștele țestoase nu au mai mult de trei luni, iar carapacea lor este extrem de tânără”, a declarat aeroportul din Galapagos într-un comunicat, ceea ce face dificilă localizarea originii acestor broaște țestoase, fiecare specie fiind diferită în funcție de insula lor de proveniență.

Ele au fost găsite înfășurate în saci de plastic și zece nu au supraviețuit, potrivit comunicatului.

Ministrul Mediului, Marcelo Mata, a denunțat într-un mesaj pe Twitter că „aceste infracțiuni împotriva faunei și patrimoniului natural al Ecuadorului” și s-a declarat convins că aceste fapte „vor fi pedepsite cu toată rigoarea prevăzută de reglementările în vigoare”.

În temeiul legislației ecuadoriene, traficul ilegal de animale sălbatice este o infracțiune pedepsită cu închisoare de la unu la trei ani.

Arhipelagul, care a servit drept laborator natural omului de știință englez Charles Darwin pentru teoria sa despre evoluția speciilor, își ia numele de la broaștele țestoase uriașe care trăiesc acolo.

Țestoasele uriașe au ajuns în urmă cu trei-patru milioane de ani în această regiune vulcanică din Pacific.

Curenții oceanici ar fi dispersat broaștele țestoase pe insule, cred oamenii de știință, ceea ce a condus la existența a 15 specii diferite - dintre care trei sunt în prezent declarate oficial dispărute - fiecare fiind adaptată teritoriului său.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău