Vali Boghean | „Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”

  • 19 Februarie 2020 10:04
Vali Boghean | „Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla” Stiri.md

„Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”. De această părere este Vali Boghean, artistul basarabean care de-a lungul anilor a cultivat frumosul și dragostea de neam, de valori și de tradiții.

Eu întotdeauna am pledat pentru Unire, dar nu ca și salvare, ci ca o dreptate istorică. Mai mult astăzi pledez pentru Unire de dragul lui tata, de dragul povestirilor lui, de nedreptatea și cât a avut de suferit de la asta”, a declarat artistul într-un interviu pentru Europa Liberă, potrivit infoprut.ro.

Vali Boghean a subliniat că atât timp cât vorbim aceeași limbă, atât timp cât avem un folclor, atât timp cât noi suntem cu aceeași istorie, noi nu putem să nu ne unim.

„Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu știu cu ce preț. Asta este greu de presupus. Tare mi-aș dori să fie cu mentalitate, să fie cu duhul, cu mintea, cu intelectualitatea”, a mai adăugat artistul.

Vali Boghean este un compozitor, muzician și instrumentist cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. A început cu folkul, apoi a cântat rock, dar i s-a părut prea puțin și a simțit nevoia să se exprime prin jazz. A luat Marele Premiu la Festivalul de la Mamaia – secțiunea folclor în 2006, moment în care familia a acceptat că Vali e muzician. Ani buni a colindat lumea cu formația Trigon, a experimentat cu formația Transbalcanica, a cântat solo, iar din 2010 cântă cu propriul band.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău