Valeriu Streleț: PD a ajuns la putere prin diferite scheme de șantaj

  • 09 Februarie 2016 08:45
Valeriu Streleț: PD a ajuns la putere prin diferite scheme de șantaj

PDM controlează toate instituțiile statului și folosește resursele administrative pentru a distruge definitiv PLDM.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chișinău”, transmite IPN.

„PDM deține un control total asupra Parlamentului, asupra Guvernului, a procuraturii, justiției și a cel puțin 70 la sută din mass-media. Ei nu au ajuns la putere în mod democratic, ci prin diferite scheme de șantaj”, a precizat Streleț.

Fruntașul liberal-democrat a mai declarat că acum PDM folosește puterea pe care o deține pentru a distruge definitiv PLDM. „Mulți dintre primarii și consilierii PLDM sunt amenințați și șantajați. Cea mai răspândită formă de șantaj o reprezintă dosarele penale. Se inventează un capăt de acuzare, este intentat dosar penal, apoi la alegeri primarul este amenințat că dacă nu va asigura 700 de voturi pentru PDM, atunci dosarul va fi pus pe rol. Mulți semnează că părăsesc PLDM și aderă la PDM tot sub presiunea șantajului. Mulți dintre aleșii locali ne confirmă că au părăsit PLDM pentru că nu au avut încotro, dar că în realitate rămân fideli partidului. Nu exclud că sunt și din cei care au părăsit sincer PLDM, dar e un lucru benefic, așa se va curăța partidul”, a declarat Streleț.

Președintele interimar al PLDM a precizat că atât PDM, cât și PL au insistat asupra candidaturii lui Vladimir Plahotniuc pentru funcția de premier. „A fost la președintele țării echipa de șoc a PDM compusă din Marian Lupu, Andrian Candu, Dumitru Diacov și Vladimir Plahotniuc. Ultimul a avut o discuție între patru ochi cu Nicolae Timofti și i-a dat de înțeles că are și pentru el ac de cojoc. Această echipă de șoc a încercat să ne convingă și pe noi. Eu le-am spus să aibă frică de furia poporului. Ghimpu mi-a răspuns ca să nu ne batem noi capul de popor și că Plahotniuc este unicul candidat care va asigura stabilitatea, iar Marian Lupu a declarat că alt candidat nu au. Cei 7 deputați PLDM la fel au fost șantajați. Ei erau gata să-l voteze pe Plahotniuc, dar au refuzat în cele din urma sub presiunea revoltei populare”, a declarat Streleț.

Streleț se arată optimist că PLDM va reveni la putere. „Sunt convins că PLDM va reveni la guvernare. Avem foarte mulți oameni buni. PLDM în esență e format din oameni buni. Totul depinde de acțiunile și fermitatea noastră”, a spus Valeriu Streleț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău