Valeriu Pașa, despre parcursul european al R. Moldova: „Rusia va face tot posibilul pentru a bloca aderarea la UE și apropierea de Occident”

  • 17 Iunie 15:25
0%
00:00:00
00:00:00

Rusia va face tot posibilul pentru a bloca intrarea Republicii Moldova în UE și apropierea de Occident și va utiliza toate metodele în acest scop, atenționează analistul politic Valeriu Pașa.

El a explicat pentru Radio Chișinău că principalul risc pentru parcursul european al Republicii Moldova este accederea în viitorul Parlament a unor forțe pro-ruse sau pseudo-europene care vor bloca aderarea la UE, invocând diverse motive.

Expertul a spus că societatea trebuie să se implice și să demonstreze la referendum că susține aderarea la Uniunea Europeană.

„Miza lor principală este aducerea în viitorul Parlamentului, în urma alegerilor parlamentare din 2025, a unui număr cât mai mare de deputați care să-i fie loiali Rusiei. Acesta este riscul cel mai important. Contează ce guvernare vom avea, ce partide vor fi, pentru că dacă vor fi partide prefăcut pro-europene, s-au deschis anti-europene, orice aderare va fi blocată.

Rusia va utiliza prin politicienii pe care-i controlează la Chișinău tot felul de sperietori. Retorica generală o putem întitula „Nu vindem țara străinilor” - este o narațiune falsă, insuflată de Federația Rusă.

Scopul lor este să ne țină pe loc, de aceea contează cel mai mult ce fel de guvernare vom avea în urma alegerilor parlamentare din 2025.

Referendumul contează și el foarte mult, pentru că menirea lui este să consolideze societatea, să transmită un semnal clar de suport pentru aderarea la Uniunea Europeană. Cei care sunt împotrivă sunt puțini, dar foarte gălăgioși”, a declarat analistul politic Valeriu Pașa pentru Radio Chișinău.

Citiți și: Alexandru Tănase: Moscova ar putea să recurgă la instigarea unei insurecții la Chișinău

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău