Valeriu Munteanu susține că în spatele numirii Silviei Radu ar sta Partidul Democrat

  • 06 Noiembrie 2017 16:33
Valeriu Munteanu susține că în spatele numirii Silviei Radu ar sta Partidul Democrat

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, consideră că în spatele numirii Silviei Radu în funcția de primar general interimar al Capitalei ar sta Partidul Democrat.

Partidul Liberal susține că în spatele numirii fostei președinte a companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, în funcția de primar interimar al Capitalei, ar sta Partidul Democrat, iar acest lucru a fost posibil cu implicarea socialiștilor.

Liberalii spun că vor ataca în instanță decizia lui Nistor Grozavu de a o numi pe Silvia Radu primar interimar, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

„Este o nouă dovadă a faptului că lucrurile nu merg foarte bine în Republica Moldova, că guvernarea înțelege într-un mod foarte defect statul de drept și autonomia locală și nu există legi care nu ar putea să fie eludate, în dorința Partidului Democrat și a socialiștilor de a stăpâni orice în Republica Moldova. Binomul dintre PD și PSRM a funcționat și de această dată perfect”, a declarat Valeriu Munteanu.

În replică, democrații susțin că nu au nicio implicare în numirea Silviei Radu la conducerea Primăriei. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari:

„Este o declarație politică, o declarație a reprezentantului unui partid care a pierdu conducerea Primăriei și evident sunt declarații făcute în interesul lor. Noi nu comentăm declarațiile în cauză și spunem că Primăria trebuie să-și facă lucrul așa cum este prevăzut și ca o structură care nu ar fi trebuit să depindă de partidele politice, este o autonomie locală.

- Adică nu este o implicare a PD în numirea Silviei Radu?

-Nu”.

Și socialiștii au anunțat că vor ataca în instanță decizia de numire a Silviei Radu în calitate de primar interimar al Chișinăului. Ei consideră că aceasta ar fi o formă de boicotare a referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. 

Potrivit socialiștilor, numirea Silviei Radu în funcția de primar, ar fi o înțelegere între PD și PL. 

„Partidul Democrat având un singur consilier, având 2% la alegeri, practic și-a pus doi reprezentanți în calitate de viceprimari. Iar unul dintre reprezentanții PD, Silvia Radu, este numită abuziv la funcția de primar interimar. Practic asistăm la o lovitură de stat în cadrul Primăriei, la un atac raider”, a declarat deputatul PSRM, Bogdan Târdea.

Amintim că în urma alegerilor din 2015, Partidul Liberal a obținut 17 mandate în Consiliul municipal din totalul de 51, iar Partidul Socialiștilor – 19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău