Valeriu Munteanu: Cauza mizeriei din Chișinău este sistemul sovietic de salubrizare

  • 30 Septembrie 2019 11:46
Valeriu Munteanu: Cauza mizeriei din Chișinău este sistemul sovietic de salubrizare

În ultimii ani, capitala arată asemenea unei gospodării unde proprietarul nu știe cum să facă ordine, chiar dacă are toate instrumentele în acest sens. Declarația a fost făcută de Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvați Basarabia la Primăria capitalei. Într-o conferință de presă, Valeriu Munteanu a menționat că principala cauză a murdăriei din oraș o reprezintă sistemul sovietic de salubrizare a orașului.

Candidatul USB a menționat că în Chișinău mizeria este foarte mare, deși există cinci instituții municipale responsabile de curățenie. „Există o diviziune anapoda. Întreprinderile sunt într-o permanentă luptă între ele și există spații pe care nimeni nu le recunoaște și unde nu se face niciodată curățenie”, a spus Valeriu Munteanu.

Candidatul USB la Primăria capitalei își propune să acționeze pe cinci direcții pentru rezolvarea problemei salubrizării orașului. Potrivit lui Valeriu Munteanu, reorganizarea juridică a sistemului de salubrizare a Chișinăului, prin instituirea unei singure entități responsabile de salubrizarea orașului, mecanizarea totală a serviciului de salubrizare, trecerea la soluții lichide pentru deszăpezire a orașului, cumpărarea de tocătoare și compactoare pentru prelucrarea resturilor vegetale și frunzelor uscate și selectarea deșeurilor și valorificarea acestora sunt cele cinci acțiuni pe care le va duca la bun sfârșit în cazul în care va deveni primar al capitalei.

„Aceste cinci acțiuni care nu sunt foarte costisitoare, dar sunt extrem de importante. Vor duce la curățarea orașului în maximum patru ani”, a spus Valeriu Munteanu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău