Valeriu Lazăr: Vom avea o creștere economică de 4%

  • 02 Iulie 2013 13:42
Valeriu Lazăr: Vom avea o creștere economică de 4%

Republica Moldova va înregistra în acest an o creștere economică de cel puțin 4%, față de 3,5% cât era prognozat anterior, a declarat marți, 2 iulie, ministrul Economiei și Comerțului, Valeriu Lazăr.

De asemenea, Valeriu Lazăr a anunțat că în luna septembrie în Republica Moldova ar urma să vină o misiune a Fondului Monetar Internațional, pentru a discuta un nou acord  cu Republica Moldova. 
 
Valeriu Lazăr a declarat că Republica Moldova are un potențial de creștere economică mai mare, care ar urma să se mențină și în anii următori. Printre cele mai mari provocări pentru Republicii Moldova se numără îmbunătățirea mediului de afaceri și a competitivității, a mai declarat ministrul Economiei.
 
Printre prioritățile Ministerului Economiei pentru următoarea perioadă de timp, ministrul Lazăr a enumerat elaborarea și aprobarea cadrului de planificare strategic; perfecționarea cadrului legislative; dezvoltarea potențialului industrial; lansarea construcției gazoductului Iași-Ungheni. Republica Moldova are un bun potențial de atragere a investițiilor străine care vor conduce la crearea unor noi locuri de muncă bine plătite, a mai declarat Valeriu Lazăr.
 
Republica Moldova are toate șansele să realizeze o creștrere economică de până la 4% în acest an, datorită situației bune din agricultură și a creșterii remitențelor, a declarat postului nostru de radio, analistul economic Roman Chircă. El consideră că una din principalele probleme ale Republicii Moldova în prezent este climatul investițional nefavorabil.
 
Aminitm că Fondul Monetar Internațional a progonozat o creștere economică de 3,5% în acest an pentru Republica Moldova. În 2012, economia moldovenească s-a comprimat cu aproape un procent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău