Valeriu Ghilețchi: Mi-aș dori să particip într-o nouă campanie electorală

  • 02 Iulie 2019 08:22
Valeriu Ghilețchi: Mi-aș dori să particip într-o nouă campanie electorală

Fostul vicepreședinte al Parlamentului Valeriu Ghilețchi, care nu a acces în noul Parlament format după alegerile din 24 februarie, spune că nu pune punct carierei în domeniul politic și că și-ar dori să participe într-o nouă campanie electorală.

Politicianul s-a referit la posibilitatea unui scrutin electoral anticipat. Totodată, Valeriu Ghilețchi spune că, având în vedere trecerea la sistemul proporțional de vot, este nevoie de o forță politică cu care să se lanseze în campanie, transmite IPN.

„Și timpul, și contextul în care vor fi lansate aceste alegeri anticipate mă vor ajuta să iau o decizie deja definitivă. Dar la nivel de intenție – sigur că intenționez să folosesc această ocazie pentru a reveni în politică”, a afirmat Valeriu Ghilețchi în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Totodată, Valeriu Ghilețchi spune că nu va candida la următoarele alegeri prezidențiale. „Pentru a candida la alegerile prezidențiale eu cred că este nevoie de o forță politică solidă care să stea în spatele candidatului. La prezidențiale un candidat independent cred că are șanse destul de reduse”, a menționat politicianul.

Valeriu Ghilețci spune că de mai mult timp examinează posibilitatea lansării unui proiect politic, dar deocamdată nu este gata să-l pună în aplicare. „Nu insist ca neapărat eu să lanseze acel proiect politic, eu cred în echipă, cred că atât biruința, așa cum spune Sfânta Scriptură, cât și înțelepciunea sfetnicilor, adică în membrii echipei cu care faci o lucrare. Poți fi membru al unei echipe, poți fi și liderul unei echipe, dacă ți se încredințează acest rol, dar contează cauza pentru care lupți”, consideră fostul vicepreședinte al legislativului.

În opinia politicianului, în Republica Moldova ar exista nevoie de o forță politică pro-occidentală, pro-europeană, dar una conservatoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Fri
14
Sat
13
Sun
13
Mon
15
Tue
17

Curs oficial BNM 28 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4945 0.0872
USD 17.6942 -0.0237
RON 4.0244 0.0178
UAH 0.6558 -0.0019
RUB 0.2497 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău