Val de migranți dinspre Belarus către UE. Frontex trimite o echipă în Lituania

  • 02 Iulie 2021 19:38
Val de migranți dinspre Belarus către UE. Frontex trimite o echipă în Lituania

Frontex, agenția europeană pentru securitatea frontierelor, a trimis vineri o echipă de monitorizare și intervenție în Lituania, după ce fluxului de migranți care încearcă să ajungă prin Belarus în spațiul Uniunii Europene a crescut, relatează cotidianul Le Figaro, citat de digi24.ro.

În ultimele 24 de ore, autoritățile lituaniene au prins 150 de imigranți extracomunitari care veneau din Belarus. În total, anul acesta, peste 800 de imigranți clandestini, cei mai mulți din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera dintre Belarus și Lituania, menționează sursa citată.

În acest context, Frontex a trimis vineri o echipă de monitorizare și intervenție în Lituania formată din șase agenți. În următoarele săptămâni, numărul agenților Frontex detașați în Lituania va ajunge la 30.

„Situația este tensionată și tinde să se deterioreze. Imigranții care au scopuri economice vor fi repatriați", a spus ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, potrivit Mediafax.

Guvernul Lituaniei acuză administrația autoritaristă din Belarus, condusă de președintele Aleksandr Lukașenko, de facilitarea tranzitului imigranților extracomunitari spre țările Uniunii Europene, în contextul sancțiunilor aplicate din cauza crizei politice din Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău