Val de căldură în Italia: pompierii se confruntă cu peste 500 de incendii

  • 12 August 2021 16:55
Val de căldură în Italia: pompierii se confruntă cu peste 500 de incendii

Pompierii s-au luptat în noaptea de miercuri spre joi cu peste 500 de incendii, soldate cu patru morți până în prezent în Italia, care se confruntă în această săptămână cu un val de căldură record, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Au fost efectuate 528 de intervenții în ultimele 12 ore, inclusiv 230 în Sicilia, unde situația este în prezent sub control", au declarat pompierii într-un comunicat.

O nouă victimă a fost înregistrată, crescând la patru bilanțul deceselor provocate de incendii săptămâna aceasta.

Un anticiclon, denumit Lucifer, traversează peninsula, provocând o creștere accentuată a temperaturilor, cu un record de 48,8 grade înregistrat miercuri în Sicilia, care, dacă va fi omologat, ar stabili un nou record european.

Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură intensă și incendii grave în această vară, un fenomen care se va intensifica și agrava odată cu schimbările climatice, susțin experții.

Acest val de căldură, prognozat să mai dureze câteva zile, favorizează incendiile, în special în regiunile sudice precum Sicilia și Calabria.

Corpul carbonizat al unui localnic în vârstă de 79 de ani a fost descoperit miercuri în apropiere de Reggio Calabria, în timp ce un alt bărbat din Calabria, de 77 de ani, a murit încercând să-și protejeze cireada de flăcări, potrivit agențiilor de presă italiene.

Vineri, o femeie de 53 de ani și nepotul ei de 35 de ani și-au pierdut viața, tot în apropiere de Reggio Calabria, în timp ce încercau să salveze plantația de măslini a familiei.

În Calabria, unde pompierii au efectuat în jur de 100 de intervenții în timpul nopții, situația este deosebit de dificilă în apropierea orașelor Reggio Calabria, Catanzaro și Cosenza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău