Val de atacuri cibernetice în România. Vizate mai multe instituții, între care Guvernul și Ministerul Apărării

  • 29 Aprilie 2022 10:06
Val de atacuri cibernetice în România. Vizate mai multe instituții, între care Guvernul și Ministerul Apărării

O serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service) au avut loc vineri dimineață în România, fiind blocată accesarea site-urilor mai multor instituții - Guvernul, Ministerul Apărării, Poliția de Frontieră, CFR Călători, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Apărării de la București a transmis că atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) a fost declanșat la ora 04.05 asupra site-ului instituției (www.mapn.ro).

Potrivit MApN, atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Ministerul Apărării precizează că site-ul instituției nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

Anunțul privind seria de atacuri cibernetice a fost făcut vineri dimineață de către guvern.

  • „Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.romapn.ro si politiadefrontiera.rocfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).
  • Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.
  • Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.”, a anunțat Guvernul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău