Val de aer polar în toată România cu ger, polei și zăpadă

  • 07 Decembrie 2023 12:26
Val de aer polar în toată România cu ger, polei și zăpadă

Un val de aer polar aduce ninsori puternice și viscol. Se circulă greu, în șapte județe din România, unde este lapoviță și ninsoare. Frigul s-a instalat deja, iar temperaturile sunt mai scăzute decât ar fi normal la începutul lunii decembrie, transmite digi24.ro.

Meteorologii români anunță că va continua să ningă la munte și în Moldova unde va fi și cel mai frig, iar temperaturile vor coborî sub 0 grade.

Centrul Infotrafic a transmis joi dimineață că se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviță și ninsoare în zona montană a județelor Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova și Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București - Constanța, A3 București - Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, izolat cu lapoviță și ninsoare. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, 7 decembrie, o atenționare nowcasting Cod galben de precipitații mixte pentru localități din județele Brăila, Ialomița, Buzău și Călărași. Potrivit meteorologilor, până la ora 13.00, se vor semnala precipitații mixte care vor duce la depunere de polei.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău