Val Butnaru: Animalele din Republică se pricep la furat

  • 13 Martie 2015 09:59
Val Butnaru: Animalele din Republică se pricep la furat

Revista presei din 13 martie 2015

În Jurnal de Chișinău, Val Butnaru compară clasa conducătoare a Republicii Moldova cu Ferma animalelor de George Orwell. Potrivit autorului, această turmă de animale face legi și le spun oamenilor ce e bine și ce e rău pentru ei. Val Butnaru susține că cel mai bine animalele din Republică se pricep la furat și la atacuri raider. Autorul se întreabă cât timp mai au de gând oamenii să suporte grohăitul animalelor care confunda grajdul cu Parlamentul și Guvernul Republicii?

Ziarul Național compară milionarii americani cu milionarii noștri. În prezent, în SUA există un număr de 10,1 milioane de gospodării care dispun de active de cel puțin un milion de dolari. Ceea ce înseamnă că fiecare a 10-a gospodărie din SUA are bogății de $ 1 mil. Totodată, Ziarul Național notează că ultimele date ale FISC-ului nostru ne relatau o cifră de peste 200 de milionari – adică din peste 10 000 de moldoveni doar unul este milionar. Vârsta medie a milionarilor americani este 62 de ani, ceea ce sugerează că majoritatea și-au acumulat averea de-a lungul vieții, iar 70% lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână. Un portret al milionarului moldovean nu poate fi făcut, pentru că nici FISC-ul, nici Welth-X nu ne dau listele nominale ale acestora.

Ziarul Național relevă că în ultimii patru ani, în Republica Moldova au fost introduse, prin contrabandă, substanțe radioactive suficiente pentru a fabrica jumătate de bombă atomică. Polițiștii moldoveni au reușit să identifice patru astfel de cazuri. Mai multe detalii despre contrabanda cu uraniu, aflați în ediția de astăzi a Ziarului NAȚIONAL.

Evenimentul Zilei îl citează pe fostul premier Iurie Leancă care a declarat într-o emisiune TV că s-ar putea ca să i se pună pe umerii săi sustragerea care a început cu 7 ani în urmă la Banca de Economii. Potrivit lui Iurie Leancă, cel mai corupt domeniu este cel al justiției. El a recunoscut că există o celulă în sectorul justiției, o echipă de procurori și judecători, care sunt de neatins, nu vor fi demiși, trași la răspundere, care au protecție politică și execută ordine ale politicienilor.Timpul titrează că invitații socialiștilor de la Chișinău, apar alături de TERORIȘTII din estul Ucrainei. Pe Internet a fost publicat un colaj de fotografii în care deputații ruși, invitați zilele trecute de Partidul Socialiștilor să participe la o conferință în Găgăuzia, apar alături de separatiștii din Donbas.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău