Vadim Krasnoselski îl critică pe Igor Dodon și spune că Transnistria are deja asigurată independența

  • 21 Martie 2018 10:36
Vadim Krasnoselski îl critică pe Igor Dodon și spune că Transnistria are deja asigurată independența

Liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a declarat că președintele, Igor Dodon, dă dovadă de instabilitate politică, iar declarațiile acestuia sunt neclare și neadecvate. Șeful administrației ilegale susține că Transnistria este deja independentă, conform „constituției”, și tinde doar să fie recunoscută pe plan internațional.

Vadim Krasnoselski a declarat, în cadrul unei întruniri cu reprezentanții mai multor instituții din orașul Tighina, că nu se poate vorbi despre integrarea, federalizarea sau acordarea unui statut special Transnistriei. „În vaza „constituției” noi putem vorbi doar despre independența statului „republica moldovenească nistreană”. Noi nu mai luptăm pentru independență. Noi doar o susținem, deoarece deja am obținut independența „republicii moldovenești nistrene”. Noi acum tindem să obținem recunoașterea Transnistriei”, a subliniat liderul nerecunoscut al Transnistriei.

Acesta a vorbit și despre declarațiile lui Igor Dodon despre care spune că are poziții diferite față de soluționarea diferendului transnistrean, vorbind ori despre federalizare, ori despre statut special sau, mai recent, despre faptul că proiectele privind rezolvarea problemei transnistrene pot veni doar din partea Republicii Moldova. Astfel, Vadim Krasnoselski susține că reglementarea conflictului trebuie să aibă loc doar cu implicarea Tiraspolului și Chișinăului. În același timp, șeful administrației ilegale de la Tiraspol l-a  criticat pe Igor Dodon și pentru ultimele declarații în care este pomenită și prezența armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova. „Domnul Igor Dodon a vorbit clar în ultimul interviu despre faptul că în momentul în care va fi soluționată problema transnistreană, chestiunea privind prezența militară a Rusiei va fi soluționată de la sine. Trupele ruse vor fi retrase de aici. În spatele acestor declarații se ascund realități destul de perfide”, a subliniat Vadim Krasnoselski.

Acesta a adăugat că este uimit de faptul că Igor Dodon își zice că este un președinte prorus, însă pledează pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și pentru lichidarea Transnistriei. În același timp, Vadim Krasnoselski a subliniat că rolul pacificatorilor ruși este unul important, iar în Transnistria cei care neagă rolul pozitiv al prezenței militare Ruse sunt pedepsiți penal.

Sursa: novostipmr.com

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău