Vadim Krasnoselski a anunțat despre ce vrea să discute cu Igor Dodon

  • 24 Aprilie 2018 16:02
Vadim Krasnoselski a anunțat despre ce vrea să discute cu Igor Dodon

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, intenționează „să se axeze la întrevederea de mâine cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, pe situația din jurul operațiunii de menținere a păcii pe Nistru și pe activitatea Comisiei Unificate de Control (CUC)"

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un interviu al său oferit pentru agenția rusă „Novosti", Krasnoselski și-a motivat intenția prin faptul că „acutizarea retoricii în privința formatului de menținere a păcii necesită o atenție deosebită și discuții prompte, mai ales la nivelul părților implicate în conflict".

„Diferiți reprezentanții ai R.Moldova lansează în mod regulat diferite declarații, apeluri și, uneori, cerințe de a transforma operațiunea de menținere a păcii. Poziția Transnistriei în această chestiune este cunoscută și rămâne neschimbată. Eu cred că mecanismul actual și-a dovedit eficiența în acest sfert de secol de muncă de succes și nu există niciun motiv pentru schimbarea lui", a subliniat el.

Potrivit lui, procesul de transformare a operațiunii de menținere a păcii este posibilă numai în baza „soluționării definitive, durabile și echitabile a conflictului transnistrean”. „Atât timp cât conflictul va fi rezolvat în mod sigur, formatul de menținere a păcii trebuie să fie inviolabil", a reiterat Vadim Krasnoselski.

El a mai spus că vede viitorul Transnistriei „ca fiind un stat prosper, suveran, recunoscut pe plan internațional", în care Federația Rusă are un „rol special - de aliat strategic, de partener internațional cheie, de reper civilizator".

Krasnoselski consideră că autoritățile de la Chișinău, prin evaluarea „formatului pentru posibila soluționare politică a conflictului moldo-transnistrean, demonstrează un atașament față de abordări neactuale, care nu țin cont de existența obiectivă a Transnistriei ca stat independent de aproape trei decenii".

"În acest sens, nu pot decât să accentueze faptul că poziția noastră în această chestiune este inversă: anume de aceea eu sunt ferm de părere că dialogul politic la orice nivel este prematur. Astăzi trebuie să ne concentrăm asupra rezolvării problemelor concrete care complică viața cetățenilor de rând", a spus el. 

Menționăm că Igor Dodon a anunțat că a programat o întrevedere cu Vadim Krasnoselski pentru mâine, 25 aprilie, fără a anunța și locul de desfășurare a acesteia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău