Vadim Brînzan a discutat cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în R. Moldova, Anna Akhalkatsi Strategia de Parteneriat

  • 21 Iunie 2019 16:02
Vadim Brînzan a discutat cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în R. Moldova, Anna Akhalkatsi Strategia de Parteneriat

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a discutat astăzi cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi Strategia de Parteneriat pe care o are Banca Mondială cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021 și portofoliul proiectelor curente care sunt desfășurate în țara noastră.

Printre subiectele abordate a fost proiectul Ameliorarea Competitivității ce vizează sporirea competitivității la export a întreprinderilor autohtone și reducerea constrângerilor și a poverii cadrului de reglementare asupra mediului de afaceri. Alt subiect a vizat  Interconectarea Sistemelor Electroenergetice ale Republicii Moldova cu România, fapt ce va conduce la diversificarea surselor de furnizare a energiei electrice pe teritoriul țării noastre.

Directorul de țară Anna Akhalkatsi a subliniat progresele înregistrate de țara noastră la implementarea Proiectului Îmbunătățirea Drumurilor Locale din Moldova (PIDL), proiect care a întâmpinat unele dificultăți ultima perioadă.  Acesta prevede acordarea asistenței de 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a circa 300 km de drumuri locale.

Vadim Brînzan a vorbit despre prioritățile sale pentru perioada următoare, printre acestea se numără eradicarea corupției, atragerea investițiilor și crearea unei economii bazate pe cunoștințe și tehnologii moderne. „Este necesar să urgentăm reformele în domeniul privatizării proprietății publice, iar suportul Băncii Mondiale (BM) este unul imperativ, fie prin asistență tehnică, finanțare sau capacity building în vederea instruirii angajaților din sectorul public și privat”, a precizat ministrul.

Guvernul, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Banca Mondială intenționează să organizeze un șir de ședințe de lucru, în componență lărgită, pentru a identifica sectoarele și problemele care necesită asistență.

 La final, ministrul a menționat că Banca Mondială a este un partener de nădejde al Republicii Moldova și mizează în continuare pe suport în implementarea atât a proiectelor curente, cât și a celor viitoare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău