Vadim Brânzan va insista pe liberalizarea transporturilor sau pe majorarea numărului de autorizații, în cadrul unei vizite oficiale la Moscova

  • 01 Noiembrie 2019 16:37
Vadim Brânzan va insista pe liberalizarea transporturilor sau pe majorarea numărului de autorizații, în cadrul unei vizite oficiale la Moscova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții Ministerului Transporturilor din Rusia. El a anunțat că va insista pe liberalizarea transporturilor sau pe majorarea numărului de autorizații.

Potrivit ministrului Economiei, acum, exporturile nu sunt blocate și se pot face prin intermediul transportatorilor ruși care au aproximativ 8000 de autorizații emise de autoritățile de la Chișinău. Totuși, astăzi mai mulți transportatori au protestat în Chișinău și în nordul Republicii Moldova, nemulțumiți că nu pot exporta mărfurile în Rusia.

De altă parte, Vadim Brânzan afirmă că în luna iunie, toate autorizațiile erau deja remise transportatorilor, fiind introduse pe piața neagră. Autorizațiile suplimentare, care urmează să fie eliberate de ruși, vor fi împărțite trimestrial. Tot procesul va fi monitorizat de Agenția Națională Transport Auto, a afirmat Vadim Brânzan la ședința Guvernului:

„Peste o mie de autorizații obținute de Republica Moldova au fost remise de ANTA transportatorilor moldoveni, dar nu sunt utilizate, se află pe mâini. Deja s-a creat o piață neagră. Începând cu anul viitor, asta nu se va repeta. Noi vom insista asupra liberalizării transporturilor, așa cum a fost până în 2018.”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău