Vaccinurile împotriva variantei Omicron a COVID-19 ar putea primi aprobarea UE până în septembrie (EMA)

  • 05 Mai 2022 19:22
Vaccinurile împotriva variantei Omicron a COVID-19 ar putea primi aprobarea UE până în septembrie (EMA)

Vaccinurile care vizează în mod special varianta extrem de contagioasă Omicron de coronavirus ar putea primi aprobarea UE până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat joi Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), relatează dpa, citat de Agerpres.

Vaccinurile dezvoltate de compania americană Moderna și cea germană BioNTech au cele mai mari șase de a fi aprobate, a declarat Marco Cavaleri, directorul pentru strategia de vaccinare din cadrul EMA, într-o conferință de presă la Amsterdam.

Studiile clinice necesare sunt în curs de desfășurare, a spus el, adăugând că Agenția Europeană a Medicamentului analizează, de asemenea, progresele înregistrate de alți producători de vaccinuri.

Marco Cavaleri a făcut apel la persoanele care nu s-au imunizat să se protejeze împotriva COVID-19 prin vaccinare înainte de sezonul rece.

"Prioritatea principală trebuie să fie reducerea decalajului de vaccinare", a mai spus el.

Doar 50% dintre europeni au primit schema de bază de vaccinare și o doză booster de vaccin anti-COVID-19 până în prezent, a mai spus oficialul european, în timp ce 15% dintre cetățenii din UE cu vârsta peste 18 ani încă nu au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău