Vaccinurile care există împotriva COVID-19 "funcționează împotriva tuturor variantelor care circulă în prezent" (OMS)

  • 07 Ianuarie 2022 15:59
Vaccinurile care există împotriva COVID-19

Vaccinurile care există împotriva COVID-19 "funcționează împotriva tuturor variantelor care circulă în prezent", a asigurat joi Maria Van Kerkhove, responsabila programului COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ca urmare a răspândirii tulpinii Omicron, care a infectat multe persoane vaccinate, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Deși varianta Omicron pare să reducă capacitatea de neutralizare a vaccinurilor, fapt ce explică infecțiile în rândul celor vaccinați, serurile "continuă să fie eficiente pentru a evita forme grave ale bolii și a reduce numărul deceselor", a declarat experta OMS la o conferință de presă.

Întrebată dacă cetățenii trebuie să sporească măsurile de precauție în fața numărului mare de contagieri în întreaga lume, Van Kerkhove a recomandat aceleași măsuri generalizate în 2020, "cu scopul reducerii riscului la expunere".

Experta a reamintit în acest sens necesitatea menținerii distanțării fizice față de alte persoane, evitarea aglomerărilor în spații prost ventilate și a insistat cu privire la purtarea măștilor sanitare conforme și în mod "adecvat".

"Purtarea măștilor sub nas sau în dreptul bărbiei este inutilă și oferă un sentiment fals de siguranță", a avertizat Van Kerkhove, care a cerut să se facă eforturi pentru ca cei testați pozitiv cu COVID-19 să fie izolați pentru a nu transmite virusul și să fie verificați contacții lor.

La rândul său, directorul pentru urgențe urgențe sanitare al OMS, Mike Ryan, a precizat că una dintre cele mai bune protecții împotriva coronavirusului "este vaccinarea" anti-COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău